BBQ Horizon
1.205,00 incl. BTW Toevoegen aan winkelwagen

BBQ Horizon

1.205,00 incl. BTW

  • Hoogte: incl. schoorsteen 1950 mm ( 195 cm)
  • Breedte: 1200 mm (120 cm)
  • Diepte: 700 mm (70 cm)
  • Hoogte schoorsteen: 1400 mm (140 cm)

Onze voordelen

Fraai design met Drentse degelijkheid
100% eigen fabricaat
Levertijd is afhankelijk van beschikbaarheid materiaal
We geven je graag advies
Ook maatwerk is mogelijk

Beschrijving

De Horizon is een vrij strakke bbq. Echt een aanwinst voor uw tuin of terras. U kunt hem ook als haard gebruiken. Door deze combi zijn er vele momenten waarop u deze mooie bbq/haard  gaat gebruiken. Denk eens aan een wat kille avond. Eerst een heerlijk stukje vlees klaarmaken en dan een  vuurtje stoken en er met z’n allen omheen zitten. Zo maakt u het buiten zijn een stuk aangenamer.

Wat is CorTenstaal?

CorTenstaal® wordt ook wel weervaststaal  (S355 JOWP) genoemd.

Door middel van het toevoegen van chroom, nikkel, silicium, fosfor en koper aan deze metaallegering is dit materiaal ontstaan. Het CorTenstaal® is ontwikkeld met als doel, een grotere weervastheid dan gewoon staal, dit heeft als gevolg dat Cortenstaal tot 10 x langer meegaat dan regulier staal. Het behoeft geen behandeling en is recyclebaar.

De naam heeft de volgende betekenis, Cor (corrosiebestendig) en Ten (treksterkte)

De weervastheid ontstaat door de uitermate dichte oxidehuid.

Het proces van oxideren ontstaat door het blootstellen van het product aan de weersomstandigheden. Dit gebeurd alleen op de bovenlaag, zodat er een product ontstaat dat een hele lange levensduur heeft.

Als u het product ontvangt heeft het een staal kleur. Doordat het product aan weer en wind wordt blootgesteld, komt er een roestlaag op. Dit proces kan enkele maanden tot jaren duren, maar het resultaat geeft een typerende en stoere uitstraling. Het is af te raden om dit proces te versnellen met azijn of een roestversneller. U kunt wel in een droge periode het staal met water besproeien. Onder invloed van de weersomstandigheden krijgt u het mooiste resultaat.

Tijdens dit proces kan het staal roestwater afgeven. Dit is een bruinachtig water, daarom is het raadzaam om het product niet rechtstreeks op uw terras te plaatsen. Als u de mogelijkheid heeft om een grindbedje te maken of er een plaat van hout of staal onder te plaatsen , zal u de teleurstelling gespaard worden dat de tegels blijvend een bruine kleur krijgen.

Op een gegeven moment is het proces voltooid en geeft het geen roestwater meer af.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “BBQ Horizon” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *