Winkelwagen

info@corntuinstaal.nl

0528 277 600

 Levertijd: 2 weken

Wat is cortenstaal?

CorTenstaal® wordt ook wel weervaststaal  (S355 JOWP) genoemd.

Door middel van het toevoegen van chroom, nikkel, silicium, fosfor en koper aan deze metaallegering is dit materiaal ontstaan. Het CorTenstaal® is ontwikkeld met als doel, een grotere weervastheid dan gewoon staal, dit heeft als gevolg dat Cortenstaal tot 10 x langer meegaat dan regulier staal. Het behoeft geen behandeling en is recyclebaar.

De naam heeft de volgende betekenis, Cor (corrosiebestendig) en Ten (treksterkte). De weervastheid ontstaat door de uitermate dichte oxidehuid. Het proces van oxideren ontstaat door het blootstellen van het product aan de weersomstandigheden. Dit gebeurd alleen op de bovenlaag, zodat er een product ontstaat dat een hele lange levensduur heeft.

De kleur van Cortenstaal verandert

Als u het product ontvangt heeft het een staal kleur. Doordat het product aan weer en wind wordt blootgesteld, komt er een roestlaag op. Dit proces kan enkele maanden tot jaren duren, maar het resultaat geeft een typerende en stoere uitstraling. Het is af te raden om dit proces te versnellen met azijn of een roestversneller. U kunt wel in een droge periode het staal met water besproeien. Onder invloed van de weersomstandigheden krijgt u het mooiste resultaat.

Tijdens dit proces kan het staal roestwater afgeven. Dit is een bruinachtig water, daarom is het raadzaam om het product niet rechtstreeks op uw terras te plaatsen. Als u de mogelijkheid heeft om een grindbedje te maken of er een plaat van hout of staal onder te plaatsen , zal u de teleurstelling gespaard worden dat de tegels blijvend een bruine kleur krijgen.

Op een gegeven moment is het proces voltooid en geeft het geen roestwater meer af.

Doordat het staal warm wordt bij het gebruik van de BBQ, tuinhaard en vuurschaal krijgt het staal een donkerdere kleur.

100% eigen fabricaat

Uit onze fabriek in Hoogeveen.

Advies nodig?

Wij helpen u graag!

Levertijd van onze producten

2 weken

100% veilig afrekenen

Altijd in een veilige omgeving.